Етър-1924  победи  белоруси,  ще пробва вратар, играл като халф
Етър-1924 победи белоруси, ще пробва вратар, играл като халф / Дарик нюз, архив

„Етър- 1924" победи с 1:0 белоруския „Днепър" (Могильов) в предпоследния си контролен мач в курорта Анаталия. Съперникът на „виолетовите" е шампион на Беларус за 1998 г., а през 2010/2011 г. игра в Лига Европа, след което изпадна във втора дивизия на страната си и миналата есен отново се върна в елита.

„Първото полувреме бе по- равностойно, като при най- чистото положение Дормушали Садходжа стреля в гредата на противниковия отбор. През втората част бяхме по- добрият отбор. Едиственият гол падна в 72- ата минута, когато Жак Флей с далечен удар прати топката в гредата и от там в мрежата", съобщи по телефона Радин Хаджиев. Това е трети гол на французина по време на контролите в Анталия. В петък „Етър- 1924" ще  играе с „Глория Бистрица", а в събота планира да пътува за България.

Преди последния спаринг с румънците балансът на играчите на Сердар Даят е четири победи и три равенства.

Междувременно информационните агенции съобщиха, че на проби в отбора е дошъл холандският вратар Делано ван Кроой.

21-годишният страж идва от аматьорския "Куик Бойс'31" (Венло), който се подвизава в осма холандска дивизия. Най-интересното е, че там Делано ван Кроой вместо вратар, е играл като атакуващ полузащитник!

Той се е попаднал там през есента, след като два сезона е бил резерва във "ВВВ Венло", а след това преминава през "Цвьоле", но е освободен след една година. През миналото лято ван Кроой не е успял да си намери професионален отбор.

Изпълнителният директор на „Етър- 1924" Ендер Дурмушев опроверга иформациите, че от клуба предлагали на футболистите договори на турски език. Според него всеки, който е малко запознат с нормативните документи би трябвало да знае, че в БФС се регистрират само контракти на български език. За удобство на чужденците клубът е превел и лагализирал договорите на английски и френски, за да знаят играчите какво подписват и да не се получават недоразумения.