Две детски градини обновени с доброволен труд от американски и български военни
Две детски градини обновени с доброволен труд от американски и български военни / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Приключи ремонтът на две детски градини в община Велико Търново по програмата „Военно сътрудничество” към посолството на САЩ у нас.

Резултатите от ремонтните дейности в най-старата детска градина във  Велико Търново - ОДЗ „Пролет”, строена преди 80 години и обявена за паметник на културата от местно значение, бяха представени днес пред кмета Даниел Панов и представители на 390-та инженерна рота на сухопътните войски на САЩ.

Паралелно американски и български войници ремонтираха и детска градина във великотърновското село Церова кория. Учебното заведение за най-малките разполага с обновени покрив, няколко стаи и бани. Дейностите по реконструкцията на двете детска градини са на стойност близо 55 000 лева.

С тях са закупени материалите, осигурено е проектирането и изпълнението, а трудът на българските и американските войници под ръководството на полковник Брус Дженингс и капитан Светослав Пашунов от НВУ „Васил Левски“ е бил доброволен.

От посолството на САЩ уточниха, че по тази програма през последните пет години в България са реализирани над 46 проекта на обща стойност 3 млн. долара.