/ netinfo
Деца от детска занималня във Велико Търново и техните възпитатели посетиха на 8 август Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Гостите видяха отблизо оборудването в полицейски патрулен автомобил, но не успяха дълго да му се радват, тъй като екипът бе изпратен на сигнал. 
 

деца полиция
ОД на МВР-Велико Търново


деца полиция
ОД на МВР-Велико Търново


Кратката среща със служителите от Пътна полиция бе компенсирана от появата на четириногите им колеги и техните водачи. В началото децата ги гледаха доста плахо, но след като се увериха колко добре са обучени и дисциплинирани не искаха да ги пуснат да си тръгнат.

Деца от Езиков център търсиха и сваляха следи от взломен офис, заедно с експерти от полицията (СНИМКИ)

Особен интерес у малчуганите предизвикаха униформите и оборудването на служителите от звено „Специализирани полицейски сили“ при ОД на МВР-Велико Търново. Момичета и момчета масово изявиха желание да им бъдат поставени белезници и искрено се забавляваха, когато успяваха да се освободят от тях, без да е необходимо отключването им с ключ.
 

деца полиция
ОД на МВР-Велико Търново


Докато разглеждаха с нескрит интерес оръжията и щитовете им имаха възможността да видят довеждането на арестант за разпит и бяха изключително впечатлени от появата на човек с поставени не на шега белезници.
 

деца полиция
ОД на МВР-Велико Търново


В края на гостуването си децата се запознаха и със служителите в дежурната част, където се получават сигналите и от където се насочват екипите по конкретните сигнали.