Данъчни и полиция с масирани проверки на нощни клубове
Данъчни и полиция с масирани проверки на нощни клубове / снимка: DarikNews.bg, архив

През почивните дни НАП и Икономическа полиция проведоха масирани проверки в нощните клубове във Велико Търново. Обхванати са 15 обекта, но драстични нарушения не са констатирани. Предвижда се подобни проверки да се провеждат в края на всяка седмица. Това стана ясно от пресконференция, която НАП организира по повод станалата хит лотария с касови бележки.

Оказва се, че по брой новорегистрирани потребители, област Велико Търново изпреварва големи градове като Русе, Стара Загора и Плевен. Само за първите дни са регистрирани почти 5000 бележки на стойност близо 50 хиляди лева, информираха от Приходната агенция. 

По време на срещата с медиите, временно изпълняващият директор на НАП- Велико Търново акцентира върху целите, които се очаква да бъдат постигнати с организирането на лотарията. Насърчаване на гражданите да изискват касови бележки при покупка, както и образователен ефект, са част от очакваните резултати информира Пламен Томов.

Директорът оповести голямата награда лек автомобил с всички екстри, която ще бъде изтеглена идната година по Коледа. Дотогава всяка седмица, след 20 декември, участниците ще бъдат стимулирани със смартфони, а всеки месец – с 40-инчов смарт 3D телевизор. Всеки, навършил 14 години, с профил в сайта kasovbon.bg , който е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително, може да участва в играта без ограничения относно вида на покупката, нейната минимална и максимална стойност.

Пламен Томов подчерта върху задължителното условие за получаване на награда-участникът трябва да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.