Бой прекрати футболно дерби в Павликени
Бой прекрати футболно дерби в Павликени / Дарик нюз

Дербито за първото място в северната част на Областната група между ФК "Павликени" и "Светкавица" /Михалци/ бе прекратено в 70- ата минута заради масов бой и навлизане на публика не терена. Конфликтът пламна, след като домакините отбелязаха втори гол, чрез Стефан Гинчев. Четири минути по- рано той откри резултата, като се измъкна от пазачите си и би край вратаря за 1:0. Иван Златков проби по фланга в 63- ата минута, излизайки от дълбочина, и стреля в гредата. Отбилата се топка попадна в Стефан Гинчев и талантливият младок покачи на 2:0.

Вбесен от развоя вратарят на "Светкавица" Ивайло Петков се нахвърли върху асистент- съдията Милен Арабаджиев с необосновани претенции за засада, изблъска го, удари го, и го наплю. В мелето се включи и треньорът на гостите Николай Узунов, който е картотекиран и като футболист. Той посегна да удари рефера Кирил Иванов, а след като не успя, започна да обижда него и дежурния делегат на БФС Григор Григоров.

В същото време на терена нахлу публика, а Евгени Христов от "Светкавица" и Иван Златков от ФК "Павликени" се размениха удари, след като първия опита да скъса фланелката на Златков. Страстите бяха укротени при появата на полиция на стадиона, а главният съдия Кирил Иванов прекрати мача. Крайният резултат от него е 5:0 за домакините, тъй като им се просъждат още три гола.

Председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов връчи купата на павликенци, под аплодисментите на около 500 зрители, сред които бе кмета на Общината инж. Емануил Манолов, възродил футболния клуб след встъпването си в длъжност.

Георги Велинов бе категоричен, че претенциите на футболистите от Михалци за засада са напълно неоснователни. Санкциите на Областната дисциплинарна комисия ще са изключително тежки, заради опорочения двубой. На този етап правата на замесените играчи са спрени, като не е изключено техният брой да се увеличи, а със сигурност вратарят на «Светкавица» ще изгори поне за година.

На 2 и 8 юни павликенци ще срещнат при разменено гостуване първенеца на южната част от групата "Левски" /Стражица/ за определяне на областния шампион. Главен съдия на първия двубой в Стражица е Андрей Андреев от Г. Оряховица ще му помагат великотърновците Ивайло Атанасов и Илиян Капарашев.