Бегълците Байдаков и Николаев решиха мача с габровци
Бегълците Байдаков и Николаев решиха мача с габровци / Дарик нюз, архив

С попадения на завърналите се Николаев и Байдаков „виолетовите” пречупиха с 2:0 младия габровски отбор, който през 90-те минути на мача рядко си позволяваше да навлезе в половината им.

Още в първите секунди на срещата Ивелин Димитров от гостите инкасира жълт картон за грубо нарушение срещу Мариян Иванов. Както и при предишното домакинство срещу „Локомотив” (Г. Оряховница), етърци започнаха с трима централни защитници - Ванков, Бисеров и М. Иванов, лишавайки се в средата на терена от далеч по-офанзивния Ивайло Тодоров. През първото полувреме действията се водеха почти изцяло в половината на габровци, които рядко минаваха центъра на терена. Агитката на „Етър ВТ” пък разнообразяваше репертоара си със скандирания „След нас е „Локо”. В 22-рата минута хубава атака на великотърновци завърши със задна ножица на Байдаков, който бе аплодиран от публиката.

Четири минути по-късно центриране отдясно намери Николай Николаев, който с глава откри резултата 1:0. „Виолетовите” продължиха да нападат и след корнер Бисеров отблизо стреля над гредата. В 34-ата минута остро подаване на Пламен Пенев бе пресечено от защитник, който едва не си вкара автогол. След още пет минути Николаев с нисък удар разтърси левия страничен стълб на бранената от гостите врата.

В 50-ата минута Николаев влезе за пореден път опасно отдясно и насочи топката под гредата, но вратарят на гостите я изби. При добавката Благо Ангелов за малко не покачи на 2:0. Това обаче се случи в 63-ата минута, в която Пламен Пенев прехвърли вратаря на гостите почти от аутлинията и от метър Байдаков опъна мрежата за 2:0. В следващия половин час на терена не се случваше почти нищо интересно най-вече заради неточните завършващи подавания на домакините. Трибуните се оживиха отново в добавеното време, в което на три пъти габровци се отърваха от трети гол. Първо Николаев поднесе топката на Байдаков на гюме, но той стреля в аут. След това вратарят на „Янтра” извади шут на Николаев в корнер, а след изпълнението му отрази и удар на Бисеров. Неприятното е, че трима играчи на „виолетовите” – Ванков, Блажев и Ангелов, бяха заменени принудително и тепърва ще стане ясно състоянието им.

„Етър ВТ”: Димитров, Николов, Блажев (43 Трифонов), М. Иванов, Ангелов (68 Цонев), Ванков (54 Тодоров), Николаев, Бисеров, Байдаков, Чирпанов, Пенев.