Байдаков се завърна с гол, етърци удариха Гигант с 3:0
Байдаков се завърна с гол, етърци удариха Гигант с 3:0 / Дарик нюз, архив

При непрекъснат натиск на етърци премина срещата с „Гигант” /Белене/ от 27- мия кръг на Северозападната "В" група. Двубоят се проведе на стадиона в Павликени, заради наказание на великотърновския клуб. В 12- ата минута, след центриране на Димитър Цонев отдясно, завърналият се в състава Байдаков едва не откри резултата.

При следващата атака Николаев стреля с обръщане, вратарят на гостите боксира топката, последва ново центриране, при което Ивайло Тодоров с глава би до гредата. Добра намеса на вратаря на беленския тим, измъкнал топката от краката на Николаев в 25 минута, предотврати попадение за великотърновци, а в 38- ата Димитър Цонев разтърси напречната греда. Младият халф стреля от 25 метра, посрещайки отбита от стража на гостите топка, след шут на изведения сам срещу него Байдаков. В края на полувремето попадения на

Байдаков и Колев не бяха зачетени, заради маркирани засади, а параболичен удар на Додуров под сглобката бе избит от вратаря на „Гигант” в корнер.Логичното, с оглед на превеса, се случи в 48- ата минута, когато след подаване отляво Байдаков вкара да 1:0, получавайки контузия. Голмайсторът на виолетовите се опита да остане в игра, но двайсетина минути по- късно бе заменен принудително от юношата Александър Узунов. В 69- ата минута Георги Колев пропусна да покачи на 2:0 сам срещу вратаря на тима от Белене, но секунди по- късно бе отсъдена дузпа за игра с ръка и от бялата точка Илиян Трифонов го направи. Десет минути по- късно Узунов комбинира с Чирпанов, който с пета изведе включилия се защитник Мариян Иванов и той вдигна на 3:0.

„Етър ВТ”: Димитров, Николов, Иванов, Бисеров, Цонев, Чирпанов, Тодоров /46 Ангелов/, Додуров /46 Трифонов/, Николаев, Колев, Байдаков /68 Узунов/.

Северозападна „В” група ХХVІІ кръг

Резултати:

ФК „Трявна”- „Видима- Раковски” 0:1

„Локо” /Мездра/- „Ситомир” 5:1

„Етър ВТ”- „Гигант” 3:0„Ботев” /Козл./- „Ботев” /Лук./ 1:3

„Бдин”- „Спартак Плевен” 2:1

„Партизан”- „Левски 2007” 0:1

„Ком”- „Локо” /Г. Ор./ 1:5

„Янтра Габрово”- ОФК „Павликени”-утре