к
к / Община Елена
Куче Барон, порода български барак, стана шампион на първата киноложка изложба за ловни кучета в Елена.

Община Елена кани художници за участие в пленер в румънския град Меджидия

Тя се организира от ЛРД „Сокол 1899“ по повод 120 години от учредяването му, с подкрепата и съдействието на Община Елена и Ротари клуба в града. Участваха най-вече членове на еленското ловно-рибарско сдружение и по един представител от организациите в Дебелец, Стражица, Златарица и Стеврек.

В парка на „Тихия кът“ над града 22 участника представиха 29 ловни кучета от различни породи - българско гонче, български барак, английски сетер, бийгъл, плотхаунд, дого аржентино, фокстериер и други.

кучета
Община Елена

Надпреварата стартира с дефиле на стопаните със своите кучета. Недко Карабаджаков - съдия от Стара Загора оценяваше представените екземпляри по захапка, размер, цвят, нрав на кучето, походка.

Отборът на „Браун тим“-Велико Търново спечели Купата за спортно ориентиране "Елена"

Десетте кучета с най-добри качества се състезаваха за медалите. Гончето Барон на Стефан Димитров от Стражица спечели първо място. С бронзов медал се окичи Маугли, порода плотхаунд, представено от Дончо Стефанов.

кучета
Община Елена

Красавецът Волгар на Йордан Кузманов, западносибирска лайка, е с трето място в киноложката изложба. След него се подредиха до шесто място ловните кучета Айра с водач Илия Наумов, Чарли на Васил Миндизов и Берита-Янтра на Тодор Тодоров.

Наградите на призьорите - медал и грамота връчи кметът инж. Дилян Млъзев, а всички участници в изложението получиха диплом за успешно представяне.