/ Община Елена

През почивните дни край града и край село Мийковци се проведе състезание по ориентиране за Купа „Елена“ под патронажа на кмета на общината инж. Дилян Млъзев.

Джудисти от Елена спечелиха четири медала на международен турнир в Севлиево

Спортното събитие е включено в календара на Българската федерация по ориентиране и бе уважено от председателя й проф. д-р Атанас Георгиев. Записалите се за участие бяха над 350, като в това число не влизаха най-младите надежди, за които по повод Деня на детето бе направен забавен лабиринт, чрез който малчуганите, насърчавани от родители, баби и дядовци, хващаха за първи път карта и откриваха точки.

Млада художничка, рисувала портрет на Чърчил, откри изложба в Елена

Спортното ориентиране е уникален спорт, защото изисква както добра физическа, така и умствена подготовка, които позволяват на състезателя да намери най-добрия вариант за движение по картата - сред тишината и прелестта на природата.

Веднъж „заразен“ от него, не можеш да се разделиш и доказателство за това е, че на старта могат да се видят рамо до рамо 6 и 76-годишни, еднакво увлечени и мотивирани за победа.

Елена е с традиции в ориентирането и след прекъсване за няколко години, отново има ентусиасти, готови да възродят дейността на клуба. Класата на дългогодишните еленски състезатели пролича и на това състезание.

В елитна група „Жени 21“ злато спечели Наталия Димитрова, а със сребро бе отличен  Красен Недялков при „Мъже 21 Б“. Малко не достигна на Радослава Кузманова да спечели бронз в своята група, а в отворения старт имаше отново еленска „следа“ - Марина Маринова, заела първо място сред своите съпернички.

Най-интересното от културния календар на Община Елена за 2019 г.

Купа „Елена“ спечели отборът на „Браун тим“-Велико Търново,
втори се класираха „Вариант 5“ Търговище, а трети - „Узана“-Габрово. Отлична организация, доволни състезатели и много приятни емоции имаше при награждаването.

Медали, подаръци и купи връчиха на ориентировачите инж. Дилян Млъзев, проф. д-р Атанас Георгиев, заместник-кметът Десислава Шопова и Тихомир Кузманов - главен съдия на спортната проява.

При закриване на състезанието кметът обяви, че следващата година Елена ще е домакин на държавен шампионат по нощно ориентиране и свръх дълга дистанция /маратон/, което вече е доказателство за спечелено доверие и прекрасни условия за провеждане на подобни спортни събития.