Наказание от 17 години лишаване от свобода при строг режим постанови Окръжния съд във Велико Търново на мъжа, убил англичанка в търновското Ново село преди две години. Това съобщиха за "Фокус“ от съдебната институция. От там уточняват, че 38-годишният от Горна Оряховица, е признат за виновен за това, че на 17 февруари 2021-а година умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост жена, родена през 1958 година, с гражданство Великобритания, постоянно пребиваваща в България. Според събраните доказателства той я е убил чрез нанасяне на прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото и посечни рани по главата с права лопата, като смъртта е причинена от тежка открита черепно-мозъчна травма.

Присъдата на Окръжен съд–Велико Търново подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

"Фокус“ припомня, че за трагичният инцидент се случи в началото на 2021-а година. Кървавата драма се е разиграла в дома на убитата. Обвиняемият и пострадалата имали връзка, която в края на 2020-а прекратили по настояване на жената, тъй като тя се страхувала от обвиняемия. След раздялата им, въпреки нежеланието на жената да продължи отношенията си с обвиняемия, той търсил често контакт с нея по телефона. На 16 февруари 2021-а обвиняемият отишъл с такси до селото. Пренощувал в изоставена къща, в съседство с къщата на пострадалата, а на сутрин отишъл в дома ѝ. Между двамата възникнала конфликтна ситуация, при която обвиняемият станал агресивен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на пострадалата, мъжът нанесъл множество удари с нож и с лопата по главата и тялото ѝ. След като я убил, той скрил тялото в стопанска постройка, влязъл в къщата и пренощувал там. На сутринта започнал да копае изкоп в двора, за да зарови трупа и да заличи следите от престъплението. През това време приятелите на пострадалата отишли до дома ѝ, за да я търсят и видели обвиняемия.