Водачът на варненската листа на Реформаторски блок - Глас Народен Найден Зеленогорски и Мария Донева-Цветкова, която е на седмо място
Водачът на варненската листа на Реформаторски блок - Глас Народен Найден Зеленогорски и Мария Донева-Цветкова, която е на седмо място / Дарик Варна
Повече пари за образование и култура, борба с битовата престъпност, подобряване на охраната по границата ни с Турция и завършване на магистрала „Хемус”. Това са основните приоритети на „Реформаторски блок – Глас Народен”, които очерта водачът на варненската листа Найден Зеленогорски. В предизборната програма на коалицията е заложено средствата за образование да достигнат до 4,5 % от БВП, за наука – 1,5 %, а за култура – да бъдат увеличени двойно  до 1 %. 

„Инфраструктурата е важно, но инвестицията в нея без инвестиция в здрав, образован, културен и възпитан човек е като наливане на вода в бъчва без дъно. Това е дългосрочна инвестиция, която не се вижда веднага, както ако построиш един път. Но ако не бъде направена цялото общество за десетки години напред няма да получи необходимото ниво, за да можем да постигнем това, към което се стремим. За мен голямата цел пред България след свободната пазарна икономика, демокрацията,  членството ни в ЕС и НАТО е да постигнем средно европейско качество на живот”, заяви Зеленогорски.  

Според него значителна част от администрацията в МВР трябва да бъде пренасочена към оперативно-издирвателна дейност. Реформаторите предлагат да има полицейско присъствие във всяко населено място, за да може до 20 минути след подаване на сигнал да реакция. 

„За нас бежанец може да бъде само този, който мине през КПП-то и по установения път като механизъм и процедура. Всички останали са хора, които нарушават законите на България и общността и трябва да получат адекватна санкция и адекватна държавна реакция”, коментира проблема с бежанската криза Зеленогорски. 

Като важни инфраструктурни проекти, които да бъдат завършени през мандата на следващото правителство, той посочи довъшрването на магистрала „Хемус” и изграждането на тунела под Шипка и скоростните пътища София-Видин и Велико Търново-Русе. Заради липсата на инфраструктура през последните години инвестициите в Северна България са три пъти по-малко от тези в Южна България, добави Зеленогорски.  

По думите му към коалицията предстоят да се присъединят и други партии. 

Във варненската листа на „Реформаторски блок – Глас Народен” след Найден Зеленорски са Светлослав Витков, Михаил Парталозов, Желез Железов, Боян Керемидчиев, Станислава Станева, Мария Донева-Цветкова, Теменужка Петрова и др.