Пострадалата Изабела
Пострадалата Изабела / Снимка: bTV
От управата на хотела 5 месеца от "деликатност" не потърсили родителите
Детето, което тази зима пострада от хотелско джакузи, вече е здраво. Преди дни 5-годишната Изабела преживя поредната операция. Семейството ще съди хотела, където стана инцидентът, а прокуратурата продължава разследването си, съобщава bTV.

Тежък инцидент с дете в джакузи във варненски хотел

През февруари Изабела с майка си и баба си отива на басейн в 5-звезден хотел на Златни пясъци.

„Тя плува като рибка, по-добре от мен и накрая реши да влиза в джакузито, да стоплим преди да тръгнем. Изабела реши да сяда в ъгъла като мен и ние с баба, и сядаше отгоре върху филтъра там и не знам какво ставаше отначало, тя започна да крещи за корема.....Пробвам да дърпам и да я вдигна и не става, вакуумът беше доста силен”, спомня си Никол Флойд, майка на момичето.

Оказва се, че джакузито е без обезопасителна решетка и вакуумът буквално засмуква вътрешностите на детето. Родителите не могат да си обяснят как е възможен подобен пропуск в безопасността на скъпия хотел.

Следовател поема случая с пострадалото в джакузи дете

Христо Христов и Никол Флойд преживяват най-тежките 5 месеца – в борба за живота и здравето на детето си.

Семейството казва, че от хотела не са правили опити да се свържат с тях. Управата на Златни пясъци АД, чиято собственост е хотела, заяви пред bTV, че от „деликатност” не са потърсили среща с родителите на Изабела, но от лекарите са се информирали за състоянието й.

„На един разпит се видяхме с една жена, тя каза, че била управителката и това беше! Извиняваме се, ако можели, ще помогнат и това беше. (…) Много бихме искали да имаме контакт, да се видим, да дойдат да видят детето как е, какво става с нея, ще е добре”, отбелязва бащата.

Изписаха пострадалото в джакузи дете, предстои му поне още една операция

По време на инцидента, освен че джакузито е било без решетка, спасителят не е бил на поста си! Съоръжението не е било сертифицирано от БЧК. Не става ясно и кой е отговарял за поддръжката на джакузито, допускайки то да работи необезопасено.

За щастие Изабела няма спомен от инцидента, което й спестява психотравмата. „Винаги когато Изабела влиза в операция, и когато излиза, аз винаги казвам "Дай ми усмивка, ти си смело момиче", и тя е много смела наистина”, казва майката.

След три операции, лекарите смятат, че има шанс за пълно възстановяване на вътрешните органи.