Теренът, който в момента е запустял, ще бъде превърнат в привлекателно място за отдих и спорт
Теренът, който в момента е запустял, ще бъде превърнат в привлекателно място за отдих и спорт / Дарик Варна

Паркът в кв. "Възраждане" ще бъде готов най-късно до есента на 2018 г. Това обяви  зам.-кметът на Варна Христо Иванов при старта на втория етап от проекта.


Първият етап включваше изграждането на спортни игрища и фитнес на открито. Сега предстои същинската работа по парка, като общата сума на проекта е 3,5 млн.лв., посочи инж. Иванов (на снимката вдясно).

Дарик Варна

На площ от 37 декара ще бъдат изградени зони за пешеходци, за колоездене, детска площадка и кътове за отдих. Ще има и лятно заведение. Предвидено е и ефектно осветление. Около парка ще има ажурна ограда, която ще ограничава достъпа извън входовете. Със зелен плет ще бъде ограничен достъпът до охранителния канал, който също ще бъде реконструиран.

Новият парк граничи с булевардите Република и Трети Март и ще се разпростира на 37 декара,  
Дарик Варна

Очаква се основното строителство да приключи през пролетта, а наесен паркът да бъде напълно завършен.

В кв.„Младост” също ще бъде изграден нов парк. Той ще бъде разположен между булевардите "Република", "Цар Освободител" и ул. Иван Церов". Предстои за него да бъде изготвен проект, разкри зам.-кметът по инфраструктурата.

Във "Владиславово" ще бъде изграден голям спортен комплекс, на мястото на  настоящия стадион. Комплексът ще включва отделни игрища за футбол, волейбол и баскетбол, писта за лека атлетика и многофункционална спортна зала. Очаква се следващата година да бъде осигурено финансиране за реализацията на проекта.