Така изглеждат купите и медалите, с които ще бъдат отличени най-талантливите
Така изглеждат купите и медалите, с които ще бъдат отличени най-талантливите / Дарик Варна
Изработка на видеоклип на стойност 2000 лева ще получи победителят в категорията поп пеене на Третия международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството”, който започва днес. Освен в тази категория, талантите ще мерят сили и в класическо и народно пеене, обясни музикалният педагог и директор на фестивала Мила Маврова.

Председател на журито в категорията поп пеене е известният композитор Хайгашод Агасян.  Ще му помагат звездата от Х фактор Славин Славчев, Нелко Коларов, певецът Георги Янков и музикален експерт от Израел. Директорът на ТМПЦ Даниела Димова ще председателства журито в категорията класическо пеене, а Пепа Запрянова – на народното. 

Най-малкият участник в конкурса е 3-годишна певица, а най-възрастният – на 80 години. И двамата ще се представят с народни песни. Тази година участниците са около 250, повечето от които са от Варна. Сред желаещите да станат звезди има и от Молдова, Гърция, Македония и Турция.

Всеки от конкурсите ще завърши с галаконцерт на лауреатите, добави Мила Маврова.

„ART STARS-Звезди на изкуството” се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд „Култура“ и „Варна-Европейска младежка столица – 2017“