/ http://live.varna.bg

Обявиха резултатите от второто класиране на първокласниците. От подадените 193 заявления са класирани 151 деца, като 75% от тях влизат по първо желание, 17% - по второ, 3% - по трето и 5% - по четвърто и следващо желание.

За некласирани 42 деца анализът показва, че много родители посочват като желание за прием само едно училище, в което има 1 или 2 свободни места, а в 10 от заявленията родителите са посочили само училище, в което няма обявени свободни места.

Отварят системата за електронен прием на първокласници за нови заявления

Записването на класираните започва от 9.00 часа на 18 юни до 17.00 часа на 19 юни в училището, в което е прието детето. При записване родителите трябва да представят копие и оригинал (за сверка) на удостоверение за раждане и оригинал на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование.

Децата, ползващи предимство по чл. 10, ал. 4, т. 1 и т. 2 (дете с трайни увреждания над 50%; дете на двама починали родители), трябва да представят и документи, удостоверяващи тези обстоятелства.


В кои училища останаха свободни места за първокласници

След второто класиране в училищата остават 379 свободни места, списъкът ще бъде обявен на 20 юни. На следващия ден – 21 юни от 10.00 часа до  23.59 часа, системата ще бъде отворена за редакция на стари или подаване на нови заявления от родители, които до момента не са подали заявление за своето дете или не са го записали в училището, в което е прието на второ класиране.

След приключване на трето класиране от 28 юни подаването на документи и записването за първи клас става на място в училищата, в които има обявени свободни места. Повече информация може да бъде намерена ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК