/ bgmaps.com
Живеещи на ул. ”Арх. Геро Геров” във варненската местност Свети Никола са недоволни от състоянието на улицата, което било причина линейки и таксита да отказват да идват при повикване.

Това се твърди в писмо до Общинския съвет и до ръководството на район „Приморски”, подписано от  Бонка и Иван Вачеви. 

Жители на „Бриз” настояват за нова улица, не можели да стигат до имотите си

От името на живеещите на улицата те заявяват, че домовете им се намират на границата на свлачищна зона. Пътят бил непроходим, с дупки и тесен за разминаване на две коли. Улицата била без осветление в горната част, което правело опасно придвижването. През последните месеци е имало и кражби от няколко къщи. 

„Некоректно е само половината улица да е асфалтирана и осветена, и то където живеят отговорни фактори, заемащи различни позиции в обществото”, се изтъква в писмото. 

Вачеви твърдят, че петицията от живеещи на ул. ”Арх. Геро Геров” се намира в Общината от 27 септември 2014 г.

netinfo

Проблемът бе разгледан на днешното заседание на комисията по благоустройство и комунални дейности. Във всички новообразували се квартали има проблем с неизпълнение на уличната регулация, коментира пред съветниците Тихомир Тимов от общинска дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

Той разясни, че за Свети Никола има влязъл в сила ПУП-ПРЗ, според който всички имоти са по член 16 от Закона за устройство на територията. Това означава, че собствениците са длъжни да предоставят на Общината до 25 на сто от имотите си за изграждане на инфраструктура. 

Миналата година е започнало проектиране на улична мрежа за 1/3 от квартала, включително улично осветление и подземни комуникации.

Очаква се проектът да бъде представен в Община до края на годината. Инфраструктурата в Свети Никола ще се изгражда поетапно през следващите години, допълни Тимов.