/ Клуб на привържениците на
Комисията „Собственост и стопанство” към местния парламент се събира на заседание този следобед, за  да бъде предприета нова стъпка към връщане базата на футболен клуб „Спартак”.

Според обявения дневен ред, общинските съветници ще гласуват предложение на председателя си Тодор Балабанов за освобождаване и избор на Съвет на директорите  на „Спартак Варна” АД, увеличаване на капитала и промени в устава на дружеството.

Общината с нова стъпка към връщане базата на „Спартак”

Балабанов предлага промяна в наименованието на дружеството от  „Спартак Варна” АД в „Спартак Варна”  ЕАД, а съставът на Съвета на директорите да бъде намален от петима на трима членове. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 2 850 000 лева на 2 958 000 лева. Разликата ще бъдат изразходена за покриване на задължение по банков кредит от 108 000 лева, изтеглен за покупка на балон за тенис кортове.

Ще бъде разгледано и заявление от ФК „Спартак” 1918 за предоставяне на безвъзмездно право на ползване върху имоти, собственост на  „Спартак Варна” АД.

Комисията по собственост и стопанство ще заседава от 13.00 часа. Взетите днес решения ще бъдат гласувани на заседание на Общинския съвет утре.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК