/ netinfo
Микс от жанрове и стилове очаква публиката в следващия модул на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2017, който започва днес под името „На границата с класиката“.  Три концерта ще изпълнят със звук летните нощи в морския град - проектът „Time After Time” с Мирослава Кацарова, джаз трио и Варненския камерен оркестър, Константин Костов трио с импровизации върху класически и български теми, и хор „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева.
 
На 11-ти август от 21:00 ч. в английския двор на Археологическия музей е концертът на Константин Костов трио – един проект, в който музиканти, получили и класическо, и джаз образование, експериментират в полето на свободната музика. В триото са познатите от джаз сцената музиканти Константин Костов, пиано, Димитър Карамфилов, контрабас, и Невян Ленков, перкусии.

ММФ „Варненско лято“ 2017 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" и др.