Веселина Михалкова: Да съхраним жаравата на сцената!
Веселина Михалкова: Да съхраним жаравата на сцената! / Личен архив, ФБ
Веселина Михалкова: Да съхраним жаравата на сцената!
71383
Веселина Михалкова: Да съхраним жаравата на сцената!
  • Веселина Михалкова: Да съхраним жаравата на сцената!

За мен този ден е по-важен, чувствам го по-празничен и еуфоричен от моя собствен рожден ден, каза в интервю за Дарик по повод театралния празник варненската актриса и директор на ДТ „Стоян Бъчваров” Веселина Михалкова.

„Варненската трупа е изключителна, защото тук е запазен смисълът. Имахме наскоро две турнета в столицата и всичките ни колеги театрали в София едно и също повтаряха: Каква е тази трупа, как може толкова да се е съхранил там духът.... Ние, тук във Варна, просто знаем за какво работим, за какво отиваме всеки божи ден... И сме запазили смисъла. Не го разпиляваме, а го съхраняваме", сподели развълнуваната актриса.
На своите колеги от варненския театър тя пожела:
„На първо място здраве, за да можем да имаме сили да продължаваме напред, да творим, да съхраняваме смисъла. Пожелавам много интересни текстове, интересни срещи с режисьори, с нови колеги... Говоря може би малко превъзбудено, хаотично, но това е. Любовта, духа, жаравата да съхраним на сцената!”

По повод шествието на младите театрали, което започва в 16.00 ч., Веселина Михалкова сподели: „Аз виждам едни грейнали, млади хора, които горят. Това няма как да не ме прави щастлива."

Възпитаници на студио „Театър”, младежко театрално студио „МАХ”, театрално студио „Шанс” и МОНТФИЗ ще оцветят в буквален и преносен смисъл централната пешеходна зона, заразявайки своите съграждани с радостта от празника. Шествието започва в 16 часа от сградата на Сцена Филиал на ДТ „Стоян Бъчваров” и ще продължи до входа на Морската градина.

Дарик пожелава на варненските театрали все повече любопитна, вдъхновена и благодарна публика. Бъдете здрави и все така смислени!

Разговорът с Веси Михалкова е в звуковия файл.