Варненски митничари унищожиха хиляди бутилки фалшив алкохол
Варненски митничари унищожиха хиляди бутилки фалшив алкохол / снимки: customs.bg

11 500 бутилки, имитации на марков алкохол, са унищожени под контрола на Митница Варна. Фалшивата стока е унищожена от митничарите през последните 3 месеца, съобщават от Агенция „Митници".

Унищожени са 1200 еднолитрови бутилки уиски, обозначени със знак „Jack Daniel's", както и 1200 бутилки по 0,7 л и 10 368 еднолитрови бутилки водка, обозначени с етикети „Finlandia".

Бутилките са задържани въз основа на чл.76 ал.1 т.4 от Закона за марките и географските означения. Стоките са пристигнали през декември 2006 година на Пристанище Варна, декларирани са за режим митническо складиране и са задържани по искове на законните притежатели на двете реномирани марки.

Поради използването на марките „Jack Daniel's" и „Finlandia", без съгласието на притежателите им, съдът е постановил изземването и унищожаването им като предмет на нарушението.

Варненски митничари унищожиха хиляди бутилки фалшив алкохол
netinfo

Унищожаването е извършено под контрола на митническите служители от Варна, при спазване на приложимото законодателство и предписанията на контролните органи, уверяват от Агенция "Митници".