Варненската онкоболница нямала връчен акт за констатирано нарушение
Варненската онкоболница нямала връчен акт за констатирано нарушение / varnaoncology.org

"Варненската онкоболница д-р „Марко Марков” няма връчен официален констативен протокол, нито акт за констатирано нарушение от проведена проверка". Това съобщиха от ръководството на болницата по повод на публикуваното прессъобщение в официалния сайт на НЗОК, в което се твърди за констатирани нарушения и наложени санкции на болницата.

За пореден път на пресконференция днес здравният министър Петър Москов посочи болницата във Варна и софийската онкохематология като лечебни заведения, които нарушават правилата за ползване на лекарствата.

Министър Москов обясни, че варненската онкоболница е отчитала купуване и използване на лекарства, които са стрували от порядъка на няколко хиляди лева за опаковка и след това са били продавани. „Здравната каса веднъж вече е платила за тях, а след това лекарствата са продавани -това е гнусотия”, коментира Москов.

В писмо до медиите ръководството на лечебното заведение коментира, че не намира за приемливо да се тиржират данни, които подлежат на обжалване.

„Намираме за най-малкото некоректно опубличаването на данни, които подлежат на обжалване в установения от законодателството срок и в този смисъл са неокончателни.Екипът на СБАЛОЗ Варна се придържа към добрия тон и държи да е коректен при коментар на всеки факт, свързан с живота и здравето на пациентите на болницата, и се надява това да стане валидно за всички институции, свързани със здравеопазването”, посочват в писмото си от онкоболницата във Варна.