Варненец ще прави експертизата по делото срещу „Майчин дом”
Варненец ще прави експертизата по делото срещу „Майчин дом” / netinfo
Експертизата по делото срещу „Майчин дом” да бъде изготвена от варненски специалист, реши Варненският Окръжен съд. Вещото лице ще трябва да даде заключение по 12 въпроса, сред които такива, свързани с медицинските манипулации, извършени в болницата, уврежданията на пострадалата и работата на лекарите по време на раждането, съобщиха от пресслужбата на съда.

Припомняме, близките на 27-годишната Елвира Керемян съдят „Майчин дом” за близо 1 160 000 лева. Елвира е в кома от 22 месеца след раждане в частния родилен дом. Позицията на близките на родилката е, че вината за състоянието на Елвира е на лекарския екип, извършил раждането.

С това решение на Варненския Окръжен съд бе отхвърлено искането на адвоката на Керемян за назначаване на експерти от друг район. Съдът изключи като доказателства частната медицинска експертиза, обяснителната записка и частната съдебно счетоводна експертиза, представена от адвоката на пострадалата.

Съдът назначи и съдебно счетоводна експертиза, за да даде заключение по въпроси, свързани с размера на общо разходваните от близките на Кремена парични средства за лечение и поддържане на живота й.

До разпит ще бъдат допуснати 6 души от медицинския екип, извършил операцията на Кремена, сред които тримата лекари и анестезиологичната сестра. Допускат се до разпит и двама свидетели, поискани от „Майчин дом” за установяване на направените чрез адвоката им възражения срещу иска.

Следващото заседание по делото e насрочено за 14 март.