Варна става „полицейски град” на 15 септември
Варна става „полицейски град” на 15 септември / DarikNews, архив

Засилено полицейско присъствие ще има във Варна на 15 септември. Първият учебен ден съвпада с преминаване на колоездачната обиколка на България през града, заради което ще бъдат въведени промени в организацията на движение. 

Целият числен състав на полицията в морската столица ще бъдe изкаран на улицата, като дори е прекъсната почивката на служителите в отпуска, заяви зам.-шефът на областната дирекция комисар Димитър Димитров. „Униформени” ще има край всяко училище в първия учебен ден, а в седмиците след него патрули ще дежурят край школата с интензивно движение във времето, когато започват и свършат часовете.

Всички училища във Варненска област са инспектирани за пожарната безопасност, за сухи клони на дървета в дворовете, както и за необезопасени шахти и висящи ламарини от покривите. На директорите са издадени предписания, които трябва да бъдат изпълнени най-късно до средата на октомври.

Заради колоездачната обиколка на България, която ще премине през Варна на 15 септември, от 15 часа ще бъде затворени булевардите “Христо Ботев” - от влизане в града по Аспарухов мост до Катедралата,  и “Владислав Варненчик” - посока изхода на Варна. Платното, което е посока Бургас – изхода на Варна, ще бъде затворено за движение до изнасянето на състезателите от трасето, като ще бъде забранено и пресичането на булеварда.