Вальо Бандита може да излезе от ареста срещу 5000 лв. гаранция
Вальо Бандита може да излезе от ареста срещу 5000 лв. гаранция / netinfo
Обвиненият в рекет Валентин Христов, по известен като Вальо Бандита, може да бъде пуснат на свобода срещу 5000 лв. парична гаранция. Той попадна в ареста през февруари, след като беше обявен за общодържавно издирване и заловен от полицията.

Варненският окръжен съд измени днес в по-лека мярката на Христов, след като пострадалият от него Тихомир Бойчев отрече да е бил изнудван. Вальо Бандита обаче ще остане в ареста до произнасяне на решението на Апелативния съд. Въззивната инстанция трябва да се произнесе на 22 април.

Срещу Христов и Красимир Минков има повдигнато обвинение, че са изнудвали собственика на автомивка Бойчев да им даде 9139 лв. Наказателното дело срещу тях започна през август миналата година, като срещу Христов то беше водено задочно. Заради неявяването му през януари делото беше върнато на прокуратурата за допуснати процесуални нарушения. Магистратите мотивираха тогава решението си, че отсъствието на Христов създава пречки за разкриване на обективната истина. След задържането му делото беше отново възобновено.

Вторият обвиняем Красимир Минков от няколко месеца е на свобода, след като беше пуснат от ареста срещу гаранция от 500 лв., припомнят от пресслужбата на съда.

Подправени лична карта и шофьорска книжка със снимката на Вальо Бандита и чужди инициали бяха открити преди 10 дни край боен арсенал. В гориста местност до Хлебозавода полицията намери четири автомата "Kалашников", пистолет "Макаров", самоделна бомба и други взривни материали.