В облекчение на родителите обгрижват денонощно деца с увреждания
В облекчение на родителите обгрижват денонощно деца с увреждания / снимка: Фейсбук

Нова социална услуга - „Седмична грижа”, ще заработи от началото на юли към Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост ”Йоан Златоуст“ в морската столица. Това обяви Павел Христов, народен представител в от ГЕРБ - Варна. Организацията за тази услуга, която е в помощ на родителите на деца с метнални увреждания, започна миналата година след среща между родителите, народни представители от ГЕРБ и Иван Портних - настоящ депутат и кандидат за кмет на Варна, който тогава бе председател на комисията по финанси и бюджет.

„По време на разговорите стана ясно, че морската столица е един от малкото големи градове у нас, в които липсва услугата „Седмична грижа”. От юли месец обаче този проблем ще бъде решен. В Дневния център родителите вече ще могат да оставят децата си и през нощта, под грижите на подготвен и обучен персонал, в случаи, когата се налага да отсъстват от града, при постъпване за лечение в здравно заведение и т.н.”, обясни Павел Христов.

„Искам да изкажа благодарността си новата придобивка на хората, които помогнаха тя да стане факт - на Тотю Младенов, депутат в 42 НС и бивш социален министър от правителството на ГЕРБ, на Иван Портних, на д-р Лидия Маринова-председател на социалната комисия на Общинския съвет във Варна, както и на родителите на деца с увреждания, с които работим активно и имаме обща кауза. Вярвам, че нашето сътрудничество ще продължи в същия конструктивен дух”, заяви Павел Христов.