Учим се на френски прием в РПУ-тата
Учим се на френски прием в РПУ-тата / netinfo
Българската полиция ще ползва опита на френските си колеги при осъществяване на приема на граждани в полицейските управления и оказване на подкрепа на жертви на престъпления. Това е и темата на тридневния семинар, който започна тази сутрин в курорта”Светите Константин и Елена”.

За подобряване на приема на граждани родната полиция ще се учи от френската страна, където с 1 милиард евро през последните 4 години са били застроени 400 000 кв. м. нови сгради към полицейските управления.

Приемът на граждани трябва да е основен приоритет за Българската полиция. Това заяви по време на форума комисар Томи Илиев, зам.-директор на Главна дирекция “Охрана на обществения ред и превенция”.

Въпреки че родната полиция има опит в работата с неправителствени организации, не е изключено да се почерпи от опита на западняците и в тази област като се създаде Национален съвет за подпомагане на жертвите на престъпления, каза още комисар Илиев.

Сътрудничеството между Българската и френската полиции е в рамките на проект на стойност 1 милион евро, спечелен от френската полиция.