Свободният университет във Варна с грамота от филмов фестивал
Свободният университет във Варна с грамота от филмов фестивал / netinfo
Филмът “Варна – земя на кръстопът” се завърна с почетна грамота от 3-тия студентски филмов фестивал “Ранно пиле”. На фестивала, състоял се от 1 до 4 ноември в София, са били излъчени над 55 филма. Освен от България свои филми са представили и студенти от Румъния, Сърбия, Турция, Хърватска и Гърция.

“Варна – земя на кръстопът” на режисьора Петър Павлов, студент от магистърска програма “Журналистика и ПР комуникации” във ВСУ “Черноризец Храбър”, е влязъл в специалната селекция на журито и е получил почетна грамота.

Видеото е участвало на този фестивал със съдействието на АРТ ЦЕНТЪР-а към университета, чиито директор е Миглена Филева. Тя е получила специални благодарности от “Американска Фондация за България”, организатор на фестивала, за компетентната намеса и предоставените от страна на ВСУ филми.

Почетният гост на форума Роналд Харууд, носител на “Оскар” за сценария на филма “Пианистът”,е изнесъл пред участниците в конкурса серия от беседи и демонстрации. В заключителната вечер е раздал награди на финалистите.