/ Live.varna.bg
Кметът на Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев направиха първа копка на новия спортен комплекс, който започва да се изгражда в квaртал “Галата”.
 

Галата спортна площадка Иван Портних Красен Кралев
Live.varna.bg

Обектът се строи на парцел с площ около 2 декара, като ще се състои от детска площадка, съоръжения с осигурен достъп за хора с увреждания, спортно игрище с трибуни за 60 зрители, открит фитнес и пешеходни зони.
  

Галата спортна площадка Иван Портних Красен Кралев
Live.varna.bg

“Това ще е една добра придобивка за хората в "Галата", защото тук подобни съоръжения към момента няма. Бяхме поели този ангажимент и се надявам в рамките на пет месеца да го изпълним. Спортният комплекс ще даде възможност хората от района да има къде активно да спортуват и децата на играят”, каза кметът Иван Портних. Той допълни, че тече проектиране на парка във “Виница”, където също ще има многофункционално спортно съоръжение и фитнес на открито, за да се осигурят подходящи условия за хората.
 

Галата спортна площадка Иван Портних Красен Кралев
Live.varna.bg

„Варна е един от най-спортните градове в България. Всяка седмица се прави нещо тук. Преди две седмици открихме една страхотна площадка с фитнес на открито в "Аспарухово", а сега правим първа копка в "Галата". Започваме и много сериозен ремонт за близо 2,5 милиона лева на държавното спортно училище „Георги Бенковски”. То е приоритет за нас, като планираме да построим и зала към него. Спортът и физическото образование не бива да се подценяват, защото това е здравето на нашата нация”, каза Кралев. 

На първата копка присъстваха още областният управител Стоян Пасев, зам.-кметът Христо Иванов, представители на районната администрация и хора от квартала.