Служители на ВиК-Варна протестират в защита на своя директор
Служители на ВиК-Варна протестират в защита на своя директор / снимка: БГНЕС

Около 70 работници от ВиК-Варна протестират пред сградата на регионалното министерство в София. Те са против смяната на директора на дружеството Валентин Вълканов.

Валентин Вълканов е назначен за управител на дружеството през април 2002 г. При смяната си през 2009 г. Вълканов оставя дружеството в добро финансово и икономическо състояние, според декларация, която работниците от ВиК-Варна разпространиха.

След повторното завръщане начело на дружеството през август 2012 г. само за няколко месеца финансовото състояние на дружеството значително се е подобрило, посочват още протестиращите. По думите им задълженията били изцяло изчистени, а събираемостта се е повишила.

Според служителите, дошли от Варна в столицата, подготвяната смяна на управителя създава напрежение в колектива, като работниците са твърдо убедени, че смяната на Валентин Вълканов ще доведе до срив на ВиК-Варна. Те призовават министъра на регионалното развитие да преразгледа това си решение, за да не допусне съсипване на най-голямото ВиК-дружество в България и нарушаване на социалния мир в него.

Служителите издигнаха лозунги: „Ние подкрепяме Валентин Вълканов" и „Вълканов + ВиК = Стабилност".