Слагат рампи за инвалиди в подлезите към Морската градина
Слагат рампи за инвалиди в подлезите към Морската градина / netinfo
В 12 подлеза по пътя от местността Горчивата чешма до Икономическия университет ще бъдат изградени рампи за инвалиди и за майки с колички. По същия начин ще бъдат пригодени и автоподлезите в района на Спортна зала и спирка “Почивка”. Това обяви кметът Кирил Йорданов по време на редовния си седмичен брифинг.

Общо 2,9 млн. лева ще бъдат отпуснати от Общината за създаването на достъпна среда за хората с увреждания. Над 600 хиляди лева ще бъдат вложени в изграждането на четири нови вертикални платформи за инвалиди. Съоръженията ще бъдат пуснати до края на годината в района на автогарата, жп гарата, на ул. “Петко Стайнов” / близо до Дома на слепите/ и на бул. “Левски”. Две подобни съоръжения бяха монтирани през миналата година в подлезите до Катедралата и Районния съд.

Сто хиляди лева ще бъдат изразходвани за изграждане на рампи за инвалиди и в 11 детски градини и 7 училища. За целта ще бъдат изразходвани 100 хиляди лева. До края на годината всички автобуси и тролейбуси от градския транспорт ще бъдат оборудвани със звукови устройства. Чрез тях незрящите ще се информират за номера и маршрута на автобуса. Звукови устройства ще бъдат монтирани и на 8 кръстовища и 20 обществени сгради в града.