Ще искаме и немски полицаи да охраняват курортите
Ще искаме и немски полицаи да охраняват курортите / Дарик Варна, архив

Водят се разговори и през този летен сезон сигурността в курортите да се гарантира от допълнителни полицейски сили от чужбина.

Варненската полиция ще поиска в комплексите да бъдат командировани двама немски униформени заради очаквания по-голям брой германски туристи, съобщи по време на заседанието на Обществения съвет по туризъм зам.-директорът на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Николай Спасов. Традиционно в охраната през лятото ще се включат и румънски полицаи.

Пожарникарите имат нова техника и могат да обезпечат сигурността през сезона като реагират на инциденти в града и комплексите, увери ком. Тихомир Тотев. В началото на април започват проверки доколко хотелите са взели мерки за противопожарна охрана.

В отговор на притесненията на част от туристическия бранш във връзка с международната обстановка и терористичните нападения зам.-кметът Пейчо Пейчев увери, че общината полага всички усилия летният сезон да премине спокойно както за почиващите, така и за предлагащите услугата.