Шефът на ОбС: Защо записът от АГ болница е пазен в тайна?
Шефът на ОбС: Защо записът от АГ болница е пазен в тайна? / Дарик Варна

Кандидатурата на д-р Живко Ганчев за директор на варненската АГ болница ще бъде гласувана от общинските съветници на следващата сесия на местния парламент. Те трябва да преценят, дали ще го подкрепят при наличието на записа, разпространен от проф. Иван Козовски.

Това заяви пред Дарик председателят на Общинския съвет в морската столица Николай Апостолов. Той е гледал записа миналата седмица, когато проф. Козовски го е оставил на секретарката му без обяснение какво има на диска, нито с опис на съдържанието му. Поради тази причина Апостолов не е огласил записа.

„Без никакво писмено изложение за какво става въпрос, което да ми даде мотив да разпространявам записа, или да го изтъквам като някакво доказателство – предпочетох да използвам диска за собствена консумация. От това, което видях, прецених, че не мога да го използвам. Не знам какви цели е имал въпросният професор, за да го подхвърли в канцеларията ми”, коментира Апостолов.

Председателят на Общинския съвет изрази недоумение защо проф. Козовски не е сезирал прокуратурата и защо този запис досега се е пазил в тайна, след като е направен в началото на годината.

Конкурсът за шеф на АГ болницата Апостолов определи като „прозрачен”. 5-членна комисия е разгледала всички кандидатури и е одобрила тези на д-р Живко Ганчев и на д-р Радослав Минков, които трябва да бъдат гласувани от местния парламент в началото на месец октомври.