Първа копка на новата Съдебна палата - през май, прогнозира Тачева
Първа копка на новата Съдебна палата - през май, прогнозира Тачева / netinfo

Първа копка на новата Съдебна палата във Варна ще бъде направена през май месец тази година, съобщи министърът на правосъдието Миглена Тачева при откриването на административна сграда на Апелативна дирекция и Областно звено “Охрана” в морската столица.

Около 100 млн. лв. ще похарчи правителството за строежа на сградата. През миналата година основната сума от средствата е била преведена на фирмата, която е изпълнител на проекта. В най-скоро време ще бъде преведена и останалата част от средствата, които са нужни за проекта, коментира министър Тачева.

Според нея, около град Девня ще бъде построен нов затвор, но стартирането на проекта се бавел, защото има проблем с кадастралната карта на земята. Министерството на правосъдието ще се обърне към община Варна за съдействие, категорична бе Тачева.

Административна сграда, която ще се използва от Апелативна дирекция и Областно звено “Охрана”- Варна е предоставена от Областната администрация в града. Министерството на правосъдието е инвестирало в нея около 37 хил. лв., за да я ремонтира. На Областното звено “Охрана” министър Тачева подари чисто нов лекотоварен автомобил и пожела леко и безаварийно използване.