Почина председателят на Варненския апелативен съд
Почина председателят на Варненския апелативен съд / Sofia photo agency, архив

На 64-годишна възраст почина председателят на Варненския апелативен съд Виолета Бояджиева, съобщиха от пресслужбата на съда.

Виолета Бояджиева ръководи съда от 2004 година. Тя остава едно от най-ярките имена в юридическата общност. 40 години от нейния живот са отдадени на правото, като изкуство за доброто и справедливото. Наказателен съдия, който вярваше, че да познаваш законите не е просто да владееш думите им, а тяхната сила и власт. Преминала е през цялата йерархия на съдебната система и само броени месеци й оставаха, за да завърши втория си мандат като председател на Варненския апелативен съд.

Виолета Бояджиева бе административен ръководител, който превърна професионалния морал и почтеност на екипа на Варненския апелативен съд в лична кауза.

Отиде си един достоен варненски юрист, бивш член на Висшия съдебен съвет и неизменен радетел на отстояване принципите на правовата държава !

Напусна ни не само един изключителен професионалист, колега и човек, но и автор на елегантни, деликатни и крехки рими, които сподели с нас в две поетични книги. Чрез тях познахме една светла, ранима и различна Виолета, която ще остане в сърцата на тези, които имаха привилегията да споделят делниците и празниците с нея.

С голяма болка в сърцата поднасяме искрени съболезнования на семейството и на близките на Виолета Бояджиева!

Почивай в мир!

От съдиите и служителите на Варненски апелативен съд и Окръжен съд Варна