Плачи се надява на два добри мача срещу „Полския батальон”
Плачи се надява на два добри мача срещу „Полския батальон” / снимка: Добри Атанасов

Треньорът на България Камило Плачи изрази надежда, че ще успеем да се справим в предстоящите два мача срещу „Полския батальон" на Андреа Анастази. Той се надява, че тимът ни ще изиграе два много добри мача срещу поляците.

На официалната пресконференция днес присъстваха треньорът на волейболните ни национали Камило Плачи, капитанът Тодор Алексиев, тим мениджърът Владо Николов, треньорът на поляците Андреа Анастази, капитанът на съперниците Марцин Моздзонек и шефът на ДКС Симеон Варчев.

Камило Плачи: „Идваме във Варна с голямо удоволствие за важни мачове, за това, което вие наричате „Полски батальон". Надявам се да успеем да направим два много добри мача. Изразяваме уважение към Полша и Анастази. Аз не вярвам, че една точка в класирането ни дава голямо предимство. Накрая отборът, който трябва да отиде в Аржентина трябва да спечели. Така, че накрая се броят само победите, а не точката ни аванс пред тях в момента"

Запитан за очакванията му развоя на мачовете на Бразилия със САЩ, Плачи отвърна:„Не знам какво ще се случи. Не знам дали Бразилия ще даде почивка на някои от играчите. Един силен отбор не може да си позволи това в такъв момент, седмица преди финалите. Вярвам и се надявам, че ще бъдат два истински мача".

Тодор Алексиев: "Много важни мачове ни предстоят във Варна, където по принцип играем добре. Надявам се да покажем нашата игра и да вземем каквото е възможно от Полша.

Андреа Анастази: "Започнахме зле Световната лига и сме щастливи, че имаме шанс да се класираме. Ще се опитаме да спечелим срещу отбора на Плачи, ако не успеем, такъв е животът".

Марцин Моздзонек: „Надявам се да изграем мачовете на високо ниво. Ще са трудни мачовете. И двата отбора знаем, колко ще ние трудно да спечелим билети за Аржентина".

Симеон Варчев: „Готови сме с организацията. Преди малко приех супервайзера, който остана удовлетворен от организацията покрай мачовете".