От Митрополията се жалват за злоупотреба с името й във Facebook
От Митрополията се жалват за злоупотреба с името й във Facebook / снимка: mitropolia-varna.org

С името на Варненска и Великопреславска митрополия е извършена злоупотреба в социалната мрежа Facebook. Това заявяват от редакционния екип на официалния сайт на Митрополията.

Профил под име „Варненска Света Митрополия" не е създаван с благословението на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий - наместник на овдовялата Варненска и Великопреславска митрополитска катедра. Официална група на Варненска митрополия във Facebook има и тя е създадена през 2009 г. с благословението на приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, се посочва в опровержението.

Администраторите на митрополитския сайт се разграничават от всякакъв тип публикации, които не са обявени на официалната интернет страница. Според тях подобен тип действия целят да опетнят името на Варненска и Великопреславска света митрополия.

Проверка на Дарик установи, че официалната група на Митрополията има 733 участници. Неофициалният профил има 19 последователи, сред които двама свещеници, като за профилна снимка ползва флага на Митрополията.