От КАТ се сетиха да направят карта на опасните участъци
От КАТ се сетиха да направят карта на опасните участъци / netinfo
9 опасни участъка по пътищата на Варненска област са определили служителите от Пътна полиция. Те са локализирани с помощта на изчисления по специални формули и таблици, съобщи началникът на група "Пътен контрол" инспектор Драгомир Ганчев, без да даде по-конкретни обяснения за методиката.

Шофьорите трябва да бъдат особено бдителни при движението си на автомагистрала "Хемус", където съществуват 3 участъка, на които често стават тежки пътни инциденти. Спускането преди надлеза на гр.Девня в посока Варна е един от тях. Водачите трябва да са внимателни особено в дъждовно и влажно време. Изкачването след Девня в посока пътен възел "Повеляново" е другия такъв пътен участък. Третият е в посока София до пътен възел "Слънчево". На това място през миналата година загинаха две деца на волейболните ни национали.

Т-образното кръстовище по пътя към курорта Златни пясъци преди Аладжа манастир е друго място, където често стават пътно-транспортни произшествия.

Пътуващите към Бургас пък трябва да внимават на пътя след излизане от Старо Оряхово в посока Рудник. Мястото е с концентрация на тежки катастрофи.

Пътят Варна-Добрич от година на година става все по-натоварен. Рискови зони са разклоните за селата Любен Каравелово и Изворско, както и в района на гр. Аксаково, уточни шефът на Пътна полиция Ради Радев.