Осъдиха хулиган, ранил полицай
Осъдиха хулиган, ранил полицай / netinfo
2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок получи от Варненския районен съд 52-годишният Петър Петров за нанесена от него лека телесна повреда на полицай. Случаят е от началото на тази седмица. Полицейски екип на І-во РПУ бил извикан от съсед на Петров заради възникнал скандал и отправена от обвиняемия заплаха за убийство.

Органите на реда съставили предупредителен протокол на Петър Петров, който бил във видимо нетрезво състояние и се държал непристойно. Мъжът продължавал да се държи грубо и да отправя обиди, което наложило да бъде качен на патрулката и отведен в полицейското управление. На ул."Стара планина" обвиняемият скочил в движение от служебния автомобил, но бил отново задържан с поставени белезници на ръцете.

И в това си положение Петров продължил да нанася удари с глава на стоящия пред него полицай, който в опит да го удържи бил захапан за дясната ръка. При спречкването полицаят получил ожулване, травматичен оток и контузия на става.

Пред съда Петър Петров се е признал за виновен. Освен условната присъда, той ще трябва да заплати и направените по делото разноски. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.