Общинският съветник Веселин Данов задържан за склоняване към проституция
Общинският съветник Веселин Данов задържан за склоняване към проституция / netinfo
Специализирана акция се проведе днес следобед в центъра на Варна. В нея са участвали служители на ГД ”Криминална полиция” – София и на ОД на МВР-Варна. От пресцентъра на ОДП Варна съобщават, че около 16.00ч. днес на ул. “Княз Борис I 84” в центъра на Варна са проведени неотложни процесуално-следствени действия – оглед, претърсване и изземване в офиса на заложна къща “ВИП” със собственик и управител В.Х.Д. /54 г./. Дарик научи, че става дума за общинския съветник Веселин Данов.

Поводът за действията е образувано от Окръжна прокуратура – Варна досъдебно производство от 2008 г. за документиране на организирана престъпна дейност. Става дума за склоняване към проституция, свързана с трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност. Полицейските действия са проведени под ръководството на прокурор от ВКП, съобщават от пресцентъра на МВР.

Веселин Данов е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

От полицията не коментираха случая с мотива, че информацията в прессъобщението е достатъчна.

Припомням, че в нощта срещу 11 септември бяха задържани 37 проститутки, при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР – Варна. Жриците бяха разпитани и пуснати на свобода, тъй като в България проституцията не е престъпление, а само склоняването към нея попада под ударите на закона.

Веселин Данов е бизнесмен и общински съветник във Варна. Роден е през 1953 г. в София. Син на бившия министър на вътрешните работи и известен адвокат ХристоДанов, който е наследник на издателя Христо Г.Данов. Висшето си образование завършва във Варна ВМЕИ – Варна, специалност радио техника и телевизия. През 1979 открива първото частно студио за звукозапис в София на ул. “Жданов”. След 1989 г. се занимава с частен бизнес. Собственик е на хотел „НОЙ” в местността Кабакум край Златни пясъци. През 2003 г. основава “Българска партия на справедливостта” . След три месеца участва в местните избори и печели две места в общинския съвет. Издавал е седмичен вестник “167 часа Варна”, който беше закрит през 2006 година. През 2006 г. нашумя като първия политик, участвал в телевизионно реалити – „ВИП Брадър”. През 2007 година участва в местните избори като кандидат за кмет и като водач на листа за общински съветници от Народняшка земеделска партия. Успя да спечели два мандата. Вторият в листата се отказа от място в местния парламент в полза на сина на Веселин Данов – Христо Данов, който беше трети.