Общинският съветник Веселин Данов задържан за склоняване към проституция

Общинският съветник Веселин Данов задържан за склоняване към проституция
Общинският съветник Веселин Данов задържан за склоняване към проституция
Специализирана акция се проведе днес следобед в центъра на Варна. В нея са участвали служители на ГД ”Криминална полиция” – София и на ОД на МВР-Варна. От пресцентъра на ОДП Варна съобщават, че около 16.00ч. днес на ул. “Княз Борис I 84” в центъра на Варна са проведени неотложни процесуално-следствени действия – оглед, претърсване и изземване в офиса на заложна къща “ВИП” със собственик и управител В.Х.Д. /54 г./. Дарик научи, че става дума за общинския съветник Веселин Данов.

Поводът за действията е образувано от Окръжна прокуратура – Варна досъдебно производство от 2008 г. за документиране на организирана престъпна дейност. Става дума за склоняване към проституция, свързана с трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност. Полицейските действия са проведени под ръководството на прокурор от ВКП, съобщават от пресцентъра на МВР.

Веселин Данов е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

От полицията не коментираха случая с мотива, че информацията в прессъобщението е достатъчна.

Припомням, че в нощта срещу 11 септември бяха задържани 37 проститутки, при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР – Варна. Жриците бяха разпитани и пуснати на свобода, тъй като в България проституцията не е престъпление, а само склоняването към нея попада под ударите на закона.

Веселин Данов е бизнесмен и общински съветник във Варна. Роден е през 1953 г. в София. Син на бившия министър на вътрешните работи и известен адвокат ХристоДанов, който е наследник на издателя Христо Г.Данов. Висшето си образование завършва във Варна ВМЕИ – Варна, специалност радио техника и телевизия. През 1979 открива първото частно студио за звукозапис в София на ул. “Жданов”. След 1989 г. се занимава с частен бизнес. Собственик е на хотел „НОЙ” в местността Кабакум край Златни пясъци. През 2003 г. основава “Българска партия на справедливостта” . След три месеца участва в местните избори и печели две места в общинския съвет. Издавал е седмичен вестник “167 часа Варна”, който беше закрит през 2006 година. През 2006 г. нашумя като първия политик, участвал в телевизионно реалити – „ВИП Брадър”. През 2007 година участва в местните избори като кандидат за кмет и като водач на листа за общински съветници от Народняшка земеделска партия. Успя да спечели два мандата. Вторият в листата се отказа от място в местния парламент в полза на сина на Веселин Данов – Христо Данов, който беше трети.