Новият началник на отбраната обеща ред, дисциплина и контрол
Новият началник на отбраната обеща ред, дисциплина и контрол / Дарик Варна
Новият началник на отбраната обеща ред, дисциплина и контрол
73444
Новият началник на отбраната обеща ред, дисциплина и контрол
  • Новият началник на отбраната обеща ред, дисциплина и контрол

Ред, дисциплина и контрол. На това ще заложи в работата си новият началник на отбраната  вицеадмирал Румен Николов. На тържествена церемония той сдаде поста "Командир на Военноморските сили" на контраадмирал Димитър Денев.

За да има изисквания към военнослужещите от всички категории, те трябва да бъдат подсигурени социално – битово и със съвременна техника, която да им даде мотивация за служба, подчерта вицеадмирал Николов.

„Считам, че трябва да се съхрани това, което е направено към момента, и усилията да бъдат насочени към придобиването на нови, по-големи способности за участие в изпълнение на нашите мисии“, каза още той и изрази надежда, че в новото си амплоа ще има възможността да се качи на нов български военен кораб.

Новият началник на отбраната обеща ред дисциплина и контрол
netinfo


Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, който присъства на церемонията, заяви, че в сектора предстои страшно много работа. Той припомни, че в момента протича преглед на структурите на въоръжените сили, който трябва да приключи до края на септември.

„След прегледа трябва да се създаде нов План за въоръжените сили до 2020 година. Българската армия трябва да бъде стабилна и гарант за сигурността на България“, посочи Иван Иванов, според когото назначаването на  Румен Николов за началник на отбраната е „добро попадение“.

Според зам.-министъра отговорностите на вицеадмирала многократно ще се повишат. На него той пожела воля и мотивация, за да се справя със задачите, а на контраадмирал Димитър Денев – да води българския флот към нови успехи.

Контраадмирал Денев благодари за доверието и подчерта, че ще работи с „динамика, темпо и помощ“, наследени от вицеадмирал Румен Николов.

Новият началник на отбраната обеща ред дисциплина и контрол
netinfo


В края на церемонията Иван Иванов награди военнослужещи от ВМС, участвали в евакуацията на хора, пострадали от наводненията.

Какво още каза вицеадмирал Румен Николов, чуйте в звуковия файл