На Тича готови с чужденци при отказ на българските играчи
На Тича готови с чужденци при отказ на българските играчи / Добри Атанасов

В "Черно море" имат за приоритет да привлекат основно български играчи през зимната пауза. Вече са проведени предварителни разговори с двама родни централни защитници, десен бек,  полузащитник и крило. Ако до 28-и декември най-късно въпросните играчи не дадат утвърдителен отговор, на "Тича" вече са готови с варианти от чужбина.

Предвид интереса още от лятото към Александър Александров и Пламен Николов, съвсем логично е да се допусне, че той още е факт и в момента. Варненци се интересуваха и от десния бек Пламен Крумов, който през лятото премина в "Локо" Пд. Тези са бранителите, които се очертават да са в полезрението на Никола Спасов. Ако "моряците" получат отказ,още на 6-и януари се очакват чужденци на старта на подготовката.Същото е положението и за позицията на вътрешен полузащитник и краен нападател. Първи вариант за крило е също българин, с който вече са проведени предварителни разговори.

Припомняме, че стартът на селекцията вече бе даден с привличането на любимеца на феновете Георги Илиев, който за последно се подвизава в китайския Шъдзяджуан. Третият вратар в представителния тим на "Морето" ще бъде 16-годишният юноша на клуба Иван Дюлгеров.