Георги Илиев
Георги Илиев / ПФК Черно море
Черно море постигна лесна победа като гост на Верея на старта на 24-ия кръг в Първа футболна лига. Точни за „моряците“ в Стара Загора бяха капитанът Георги Илиев през първото полувреме и Радослав Василев през втората част. Успехът укрепи варненци на шестото място два кръга преди края на редовния сезон.

Черно море тотално надигра последния във временното класиране Верея и закономерно си тръгна с трите точки от Стара Загора. Двубоят под Аязмото беше под номер 1600 за варненци в елита. Първото добро положение в сметката на „моряците“ дойде още в 11-ата минута, когато след центриране на Стефан Станчев, Панайотов опита удар към Ганев, но Мачадзе застана на пътя на топката. Минута по-късно Радослав Василев стреля с глава над вратата. В 13-ата минута Петър Витанов центрира към непокрития Аристот Ндонгала който от непосредствена близост изпрати топката встрани от целта.

Две минути по-късно Георги Илиев центрира от корнер и Радослав Василев стреля с глава в ръцете на вратаря на Верея. В 19 мин опасен удар на Ндонгала бе отразен от Генади Ганев. Две минути по-късно дебютантът за Черно море в официален мач Родриго отправи добър изстрел, който мина на сантиметри от целта. В 28-ата минута Черно море излезе напвед в разултата, за радост на около 30-тината си верни привърженици по трибуните. Точен за моряците беше Георги Илиев, който отбеляза седмия си гол от началото на сезона. Той довкара отбитата от вратаря на Верея топка, след изстрел на Васил Панайотов.

Пет минути по-късно Георги Илиев отново имаше шанс да се разпише след опасен изстрел от пряк свободен удар, но Генадий Ганев спаси. В 41-ата минута Васил Панайотов отправи изстрел от границата на наказателното поле, но топката попадна в ръцете на стража на домакините.

63-тата минута Радослав Василев покачи на 2:0, като отбеляза петия си гол от началото на първенството. Той изпрати топката в мрежата след изстрел от границата на малкото наказателно поле, добре изведен от Ндонгала. В 73-ата минута, току що влезлият в игра на мястото на Родриго Жоржиньо изпрати топката в ръцете на вратаря на Верея след изстрел от пряк свободен удар. В 75 ата минута Дани Кики изпусна изведен в непосредствена близост пред Генадий Ганев от Жоржиньо, който центрира от ляво. В 87-ата минута Иво Иванов получи директен червен картон за зверско влизане в краката на Аристот Ндонгала. Малко след това Васил Панайотов можеше да реализира трети гол, но стреля неточно.

След успеха срещу Верея Черно море запазва шестата си позиция с актив от 41 точки. В следващия кръг на 10 март моряците приемат Ботев Пловдив.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Генев, Пламен Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Петър Витанов, Васил Панайотов, Георги Илиев (65-Дани Кики), Аристот Ндонгала, Родриго (72-Жоржиньо), Радослав Василев (82-Патрик Андраде).
ПФК Черно море