Морето без Стенио и Клок срещу Лудогорец
Морето без Стенио и Клок срещу Лудогорец / Добри Атанасов, архив

Футболистите на „Черно море“ подновиха днес тренировъчния процес, като за титулярите от мача с „Пирин“ (Благоевград) заниманието бе възстановително, а останалите играчи проведоха редовна тренировка.

От утре „моряците“ започват същинската част от подготовката си за предстоящото гостуване на шампиона „Лудогорец“ в 29-я кръг на А ПФГ, което е този петък от 20:15 часа.

За тази среща наставникът Никола Спасов няма да може да разчита на Марк Клок и Стенио дос Сантос, които ще бъдат наказани. За сметка на това обаче в моряшките редици се завръщат Симеон Райков и Живко Петков, чиито санкции за натрупани картони изтекоха. По-късно днес сърбинът Иван Маркович, който в последния момент отпадна от мача с „орлетата“ заради травма, ще премине ядрено-магнитен резонанс и ще стане ясно дали ще може да се разчита на него в Разград, съобщи официалният сайт на „моряците“.

 

От клуба честитят 71-я рожден ден на клубната легенда Стефан Богомилов, който е рекордьор по отбелязани голове за „Черно море“ и е на осмо място във вечната ранглиста на А ПФГ със своите 162 попадения.

Междувременно децата на  „Черно море“  спечелиха второ място на приключилия международния футболен турнир West football arena. Надпреварата се състоя от 1 до 10 април в Дряново и в нея с включиха 18 отбора в две възрастови групи – родени през 2006 и 2007 година.

При по-големите участие взеха тимовете на „Черно море“, „Черноморец“ (Бургас), „Добруджа“, „Ботев“ (Пловдив), втори отбор на „Ботев“, ЦСКА, „Аякс“ (Букурещ), „Перформер“ (Констанца), „Фарул“ (Констанца) и „Стяуа Нова Генерация“ (Букурещ). В крайна сметка в битката за трофея един срещу друг се изправиха тимовете на „Ботев“ (Пловдив) и „Черно море“, като „канарчетата“ се оказаха крайният победител, надвивайки „морячетата“ с 2:0.

Въпреки че не успяха да спечелят турнира и останаха със сребърните отличия, малките футболисти на „Черно море“ получиха приза за феърплей.

При родените през 2007 година трофеят отиде при отбора „Фарул“ (Констанца), който надви с 4:2 „Берое“ във финалната среща. В тази възрастова група варненската школа бе представена от тима на ДФК „Делфините“.

 

Специален гост на турнира бе бившият национален състезател и играч на „Черно море“ – Александър Александров Кривия.