Местният парламент решaва за районните кметове на Варна
Местният парламент решaва за районните кметове на Варна / Дарик Варна, архив

Варненският общински съвет ще гласува предложенията на кмета Кирил Йорданов за избор на районни кметове на Варна. Начело на „Приморски” ще бъде Петя Проданова, досегашен шеф на Бюрото по труда в града. Кметство “Одесос” ще поеме икономистът Георги Недев от ГЕРБ. Друг „гербер” - Йордан Николов, ще седне в стола на Богдан Караденчев в район „Аспарухово”.

Останалите два района – “Младост” и “Владиславово”, ще бъдат поети от хора на коалиционните партьори на ГЕРБ в Общинския съвет. В кабинета на Добромир Джиков ще влезе лидерът на Движение „Нашият град” Неделчо Михайлов. Приемник на Йорданка Юнакова в „Младост” ще е адвокат Христо Христов от коалиция „Варна утре”.

Общинските съветници на днешното си заседание ще изберат и заместник-председатели на местния парламент. Ще бъдат създадени постоянни, временни и специализирани комисии към Общинския съвет. Техните председатели и състави също ще бъдат утвърдени в рамките на сесията.

В дневния ред е включен още избор на представители на общината във ВиК, „Спортен комплекс-Варна” и „Овергаз Изток”. На финала местните депутати ще вземат решение за телевизионно излъчване на заседанията на Общинския съвет.