Маскирани задигат 30 000 лв. от работници
Маскирани задигат 30 000 лв. от работници / netinfo
Трима неизвестни задигнаха 30 000 лева от служители на мебелна фирма. Инцидентът е станал около 6 часа сутринта в района на "Комитово ханче". Парите е трябвало да бъдат занесени във Ботевград, където е регистрирана фирмата. Те били събрани от търговски обекти в 3 града в страната.

Служителите на фирмата нощували в мотел и трябвало да пътуват за Ботевград. На тръгване били причакани от маскирани нападатели, единият от които бил въоръжен с дървена бухалка. След побой неизвестните задигнали от тях две чанти с лични вещи, документи и сумата от 30 000 лв. и отпрашили в посока към Варна.

Сформираната след подаване на сигнала полицейска група открила част от задигнатите вещи и предметите, с които неизвестните са извършили нападението. Не е открита една от чантите, в която според потърпевшите има фирмени документи и сумата от 30 000 лв. Полицията продължава да издирва нападателите.

Парите са пренасяни от работниците във фирмата в разрез със законовите разпоредби. Според тях суми над 20 000 лв. трябва да се превеждат по банков път или да се инкасират по съответния ред.