/ / Thinkstock/Getty Images
Варненският окръжен съд ще разгледа искане за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража” на 16-годишния десетокласник Кристиян Тодоров, който е обвинен в опит за убийство. Екшънът се разигра пред дискотека „Гетсби” до спирка “Акациите” на 28-и януари тази година.

16-годишният Кристиян, който опита да убие охранител, бил спортна надежда

Сигнал за сбиване в дискотеката бил подаден около 2:00 часа, през нощта на тел. 112. Оказало се, че в мелето единият от охранителите е бил наръган с нож, а нападателите успели а избягат.

Арест за Кристиян, който опита да убие охранител, ученикът е с богато криминално досие

В хода на разследването е задържан Кристиян от Варна, който въпреки че няма пълнолетие, е бил клиент в заведението. Престъплението е извършено с повече от 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област на ранения охранител. Кристиян държал охранителя, докато издирваният му съучастник, негов познат от тренировките, нанасял ударите с нож. Само навременната намеса и оперативното лечение спасили 36-годишния охранител А.А. от смърт.

Ученикът има 6 криминални регистрации – за квалифицирана телесна повреда, палеж, унищожаване и увреждане на имущество, за държане на наркотични вещества. Вече и за опит за убийство.