/ БГНЕС
16-годишният Кристиян Тодоров, който е обвиняем за опит за убийство на охранител във варненска дискотека, е бил спортна надежда. Той е тренирал борба и е бил записан в Спортното училище в морска столица.

Младежът обаче го напуснал, тъй като заминал за САЩ. След завръщането си постъпил в частно училище. Това разкри в предаването „Зала Пленарна” началникът на образователната дирекция в Община Варна Лилия Христова. 

Кристиян в момента се намира в ареста, а при гледането на мярката му за неотклонение стана ясно, че има 6 криминални регистрации - за телесна повреда, палеж, унищожаване на имущество и притежание на наркотици. 

В нощта на 28 януари, момчето е държало 36-годишния бодигард Армен Алексиян, а негов приятел му нанесе повече от 10 удара с нож. Съучастникът продължава да се издирва от полицията. 

14-годишният Дениз, който е обвинен за убийството на бездомник във варненския квартал „Владиславово”, е имал проблеми с дисциплината в училище. Той е посещавал Професионалната гимназия по дървообработване „Николай Хайтов”, каза още Христова. 

„Проблемът с детската агресия е много сериозен. Децата са наше огледало, а техните отношения са отражение на тези на възрастните. Те имат голям достъп до интернет и телевизия, които излъчват постоянна агресия. В училищата назначаваме психолози, но отношенията в семейството са затворена картина”, коментира Христова.