/ Дарик Враца - архив
Крайният срок за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници изтича днес. Часове преди него в Общинската избирателна комисия във Варна документи са подали само четирима от претендентите за кмет на морската столица.
 
Номинацията на БСП е проф. Анелия Клисарова, която оглавява и листата за общински съветници. В нея място не намери градският председател на партията Борислав Гуцанов.

Костадин Костадинов е кандидатът за кмет на „Възраждане”, а собственикът на „Ретро музей” Цветан Атанасов е издигнат от партия „Български социалдемократи”. Двамата са водачи и на листите за съветници. Другата регистрирана кандидатура е на Костадин Георгиев от „Християндемократическа партия на България“.

Бившият кмет на район „Владислав Варненчик” Неделчо Михайлов на тези избори ще се бори за кметско място в район „Приморски”. Той е номиниран от „Българска демократична общност”, чиято листа оглавява. Зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки оглавява листата за общински съветници на своята партия „Воля”.

За участие в местните избори на 27 октомври в морската столица са регистрирани 23 партии, 5 коалиции, 3 местни коалиции и 4 инициативни комитета.