Кметът инспектира ремонта на Спортна зала
Кметът инспектира ремонта на Спортна зала / снимки: Дворец на културата и спорта

Кметът Иван Портних ще инспектира утре напредъка на ремонта на Спортна зала. Това стана ясно по време на днешното заседание на варненския общински съвет. Портних отговори на питания на общинските съветници Огнян Къчев от БСП и Христо Атанасов какво се случва с ремонта на ДКС, защо първоначалната сума за реновирането е променяна няколко пъти и кога и с какви средства ще се увеличи капиталът на дружеството. Според Къчев не е нормално сумата за ремонта да се променя няколко пъти.

„Нека се разбере веднъж завинаги колко пари са нужни. Защо първо бяха 5 млн. лв., после станаха 9,8 млн. лв., а сега стана ясно, че ще трябват още и за смяна на ватата на тавана. То е повече от ясно, че няма как да се пропусне тази част от съоръжението, след като не е подменяна от неговото създаване. Няма ли компетентност и количествено-стойностна сметка?“, попита Огнян Къчев.

Христо Атанасов поиска от кмета Портних да обясни кога и с какви средства ще се увеличи капиталът на Спортна зала и защо, след като в документите за ремонта е записано, че ще се правят отчети за напредъка на ремонта, досега не е имало такъв. Портних отговори, че в 12 часа утре ще бъде направен оглед на залата, като покани всички заинтересовани съветници и представители на медиите да присъстват.