огненият хепънинг „Почувствай огъня” ще се играе от 22,00 часа на входа на Морската градина
огненият хепънинг „Почувствай огъня” ще се играе от 22,00 часа на входа на Морската градина / netinfo
Поредният ден от театралния фестивал "Варненско лято" (1 – 11 юни) предлага цели 5 спектакъла. 

Почитателите на театъра ще имат още една възможност да гледат хитовите постановки „Името“ и „Ничия земя”.

Френската комедия „Името“ на Сатиричния театър „Алеко Константинов” започва в 19,00 часа на основна сцена на Драматичния театър. Постановката на режисьора Здравко Митков е отличена с наградата „Икар” 2017 за най-добър спектакъл. Участват Михаил Билалов, Николай Урумов, Ана Вълчанова (номинация за „Икар” 2017 за поддържаща женска роля), Богдан Казанджиев и Ирина Първанова. Те пресъздават ситуацията на семейна вечеря, в която сред шеги и невинни игри, едно име разбужда спор, в който излизат деликатни теми и познати предразсъдъци. Цените на билетите са от 12 до 20 лева.  

На сцена „Филиал” от 19 ч. отново ще може да бъде гледана постановката на Народния театър „Ничия земя“, която е по сценарий на известния филм на босненския режисьор Данис Танович, носител на „Оскар“ и „Златен глобус“. Режисьорът Стоян Радев открива актуалното звучене на тази история от войната в бивша Югославия. Той я превръща в реалистичен и вълнуващ разказ за това как човешката близост става жертва на обществените конфликти и дали именно тя не е онази сила, която може да ги надделее. Филип Аврамов и Валери Йорданов получават колективна награда „Икар“ 2017 за водеща мъжка роля в това представление. Билетите са по 15,18 и 20 лева.  

Пурпурният остров
netinfo

На сцената на Кукления театър от 18,00 часа ще се играе „Пурпурният остров” - спектакъл за възрастни на Стефан Москов. Пиесата получи номинации за наградата „Аскеер“ 2016 за водеща женска роля (Вера Стойкова) и за поддържаща женска роля (Диана Цолевска). Цените на билети са 10 и 12 лева. 

Градска художествена галерия „Борис Георгиев” в 20,00 часа започва „Травма”. Сценичното четене представя най-новия текст на успешния немски автор и актьор Торстен Бухщайнер. С драматургична умелост и човешка ангажираност, „Травма“ се съсредоточава върху сложния характер и отношения между две жени. Билетите са на цени от 5 и 7 лева.

Програмата на "Варненско лято" за 3 юни включва и огненият хепънинг „Почувствай огъня”. Той ще се играе от 22,00 часа на входа на Морската градина. Зрителите ще имат възможност да опознаят възпламеняващото изкуство на огнения театър с екипа на мим-формация „Жар театър“. Те ще направят кратко артистично въведение в различните огнени реквизити и техники. След това  желаещите могат да опитат да поиграят с живия огън под ръководството на опитните артисти.